Vakantie Calpe

Calpe is één van de meest pittoreske en mooie kustplaatsen in Zuid- Spanje. Calpe ligt aan de Costa Blanca in de regio Valencia en de provincie Alicante. Kenmerkend aan Calpe is het oude historische centrum in combinatie met de nieuwbouw appartementen eromheen.

Waar een vakantie boeken naar Calpe?

Er zijn voldoende reisorganisaties in Belgie waar U een volledig verzorgde reis naar Calpe kunt boeken. Alles is voor u geregeld, een vlucht naar Spanje, het appartement of hotel en de transfer.

De volgende reisorganisaties bieden reizen naar Calpe aan :

Klik hier voor het overzicht van alle reisorganisaties voor zonvakanties

Bijzondere bezienswaardigheden bij een vakantie in Calpe

Rots CalpeDoor de aanwezigheid van bijzondere bezienswaardigheden is een vakantie in Calpe afwisselend. Bekende bezienswaardigheden zijn de Spaanse trappen in het centrum en de grote rots die de kustlijn van Calpe in tweeën splitst.

Ook het park Penon de Ifach, gelegen op een hoogte van 332 meter, is zeer geliefd bij toeristen en bezoekers. Mocht u de berg willen beklimmen kijkt u dan vooral uit voor steile en gladde stukken rots. Tevens is deze rots de parel van de Costa Blanca.

Genieten van de Spaanse cultuur en rust

Tijdens een vakantie in Calpe komt u helemaal tot rust. De geur van Calpe is te typeren als typisch Spaans. De combinatie van een zoute zeelucht, frisse bloemen en heerlijk eten geeft u het ultieme vakantiegevoel. Het is heerlijk om vroeg op te staan en te genieten van de mooie stranden. In de middag houden Spanjaarden siësta.

Het is zeer zeker aan te raden dit ook te doen aangezien de temperaturen erg kunnen oplopen overdag. Tijdens uw vakantie zijn er ook diverse mogelijkheden voor uitstapjes naar grotere badplaatsen zoals Benidorm. Ook is een dagtrip naar het Oosterse Marokko mogelijk.

Huren van auto’s of scooters in Calpe

Als u een echte avonturier bent is het aan te raden om voor uw verblijf een auto of scooter te huren zodat u zelf op pad kunt gaan en de omgeving kunt verkennen. In Calpe zelf zijn een aantal bedrijven waar u vooraf een auto of scooter kunt huren, om zo uw vakantie nog comfortabeler te maken. Klik voor het overzicht van alle aanbieders van autohuur.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail