Klimaat en temperatuur Calpe

Doordat Calpe is gelegen in het zuiden van Spanje heeft de stad een heerlijk mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en de winters mild. In tegenstelling tot het Noorden van Spanje is het weer in Calpe bijna altijd goed.

Het regent er zelden. Het is ook niets voor niets dat veel overwinteraars Calpe opzoeken in de winter. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden juni, juli en augustus is tussen de 27 en 31 graden Celsius.

Ook de temperatuur van de zee is dan heerlijk opgewarmd tot ongeveer 26 graden Celsius. Ook in het voor- en najaar is het heerlijk om op vakantie te gaan naar Calpe. De temperaturen voor de lentemaanden maart, april en mei liggen tussen de 18 en 24 graden Celsius. De zee is dan uiteraard wel iets koeler maar niet minder lekker met een gemiddelde van 15 graden Celsius.

Temperatuur in het najaar in Calpe

Calpe SpanjeIn het najaar is de temperatuur in de maanden september, oktober en november gemiddeld tussen de 24 en 18 graden. Door de warme zomer voorgaand het najaar is de temperatuur van de zee wel iets warmer dan in het voorjaar.

De temperatuur van de zee ligt dan rond de 21 graden Celcius. In de wintermaanden december, januari en februari is de gemiddelde temperatuur in Calpe 16 graden. De temperatuur van de zee ligt dan rond de 15 graden.

Vakantie naar Calpe kiezen aan de hand van temperatuur

Als u erg van warme zomers houdt dan is het aantrekkelijk om tijdens het hoogseizoen naar Calpe op vakantie te gaan en te genieten van de warmte. Mocht u wel van de warmte houden maar ook dingen wil ondernemen dan zijn het voor- en najaar aantrekkelijke seizoenen.

Deze seizoenen zijn ook warm maar niet té warm. In de winter is de temperatuur zeer mild dat is erg aantrekkelijk als u wilt overwinteren.

.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail