Huis Kopen Calpe

Veel senioren vertrekken naar Benidorm om hier een huis te kopen. Dat is goed verklaarbaar, want deze regio heeft een aangenaam klimaat, lekker eten en natuurlijk het strand en de zee. Maar niet alleen ouderen vertrekken naar dit deel in Spanje, tegenwoordig is het tevens zeer in trek bij jongeren.

vakantiehuis calpeNa Benidorm, is Calpe ook een gewilde plaats om een huis of appartement te kopen. Dat komt mede doordat het centraal gelegen ligt.

Benidorm en Valencia liggen bijvoorbeeld niet al te ver weg en met het vliegtuig bent u binnen twee uur weer in België.

Online een woning zoeken in Calpe

Online zijn er vele makelaars of vastgoedbeheerders die woningen in Calpe en omgeving aanbieden. Onder andere: Immomati, zij zijn gespecialiseerd in huizen in onder meer Benissa, Calpe, Altea, Moraira en Jálon. Ook op de website buyorrentcostablanca.com treft u diverse woningen aan die u per streek kunt zoeken. Beseft u wel dat het in Spanje een beetje anders gaat dan in België.

Vaak staan er op Spaanse makelaar website online nog steeds woningen te koop, die toch allang verkocht zijn. De website actualiseren gebeurt niet zo vaak bij de Spanjaarden. U kunt er ook voor kiezen om een Belgische makelaar in Spanje in de arm te nemen, dan heeft u in ieder geval geen taalbarrière en krijgt u gerichte informatie.

Regelgeving woning kopen in Calpe

Als u gaat verhuizen, krijgt u natuurlijk ook te maken met de Spaanse regelgeving. De bureaucratie vergt nogal wat tijd om dingen rond te krijgen. Bovendien is het voor buitenlanders verplicht om een fiscaal nummer te hebben alvorens een huis daar te kopen. Als u een hypotheek wilt afsluiten, kan dat ook in Spanje, want Spaanse banken zijn bereid om een hypotheek te verstrekken aan buitenlanders.

Maar kunt niet de totale aankoopsom lenen, wel maximaal 60% tot 70% van de aankoopsom. Het resterend bedrag dient u aan eigen financiële middelen in te brengen. Laat uzelf goed informeren over de regelgeving voordat u een huis in Calpe koopt.

Links naar immo websites voor Calpe

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail