Calpe uitgaan

Doordat Calpe niet alleen een kustplaats is maar ook een echt stadje is er veel te beleven voor jong en oud. Zo zijn er vele mogelijkheden voor lekker uit eten gaan, avonturistische en sportieve activiteiten, discotheken, winkels, markten en uitstapjes.Calpe is een leuke plaats voor jong en oud, er is vermaak voor iedere leeftijd.

Dineren en restaurants in Calpe

Eten in CalpeVis, vis en nog eens vis! Zuid-Spanje staat bekend om haar heerlijke visspecialiteiten. In de meeste restaurants van Calpe kunt u genieten van heerlijke paella en uitgebreide vismenu’s. Tijdens de lunch of namiddag is het gezellig om tapas te bestellen. Tapas zijn kleine Spaanse hapjes die heerlijk smaken in combinatie met een drankje.

Stijlvol winkelen en markt in Calpe

Als echte shopliefhebber hoeft u zich in Calpe absoluut niet te vervelen. Er is een divers aanbod aan winkels. Ook zijn er wekelijks markten die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Op woensdag en zaterdag worden de wekelijkse markten gehouden in het centrum van Calpe.

Tijdens de woensdagmarkt vind u vele specialiteiten op het gebied van etenswaren. Op zaterdag is er vooral veel antiek, kleding en muziek te vinden op de markt in Calpe.

Avonturistische activiteiten in Calpe

Spanje staat bij veel kinderen en jongeren bekend om de grote waterpretparken. In de buurt van Calpe is het bekende Aqualandia Benidorm gelegen. Een bezoek aan het park is gegarandeerd een dag waterpret. Een bekende dierentuin in de omgeving is de Mundomar. Ook is het mogelijk om te duiken. Het is wel verplicht om uw duikcertificaat mee te nemen of alvorens een cursus te volgen.


De veiligheidseisen volgens de Europese ISO norm worden strikt uitgevoerd. Dit is vooral om uw eigen veiligheid te waarborgen. Ook is het uitdagend om een quat of scooter te huren en door de natuur te rijden. Op deze manier bent u avontuurlijk bezig en leert u het land en de omgeving beter kennen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail