Calpe bezienswaardigheden

Calpe wordt gedomineerd door de prachtige rots van Ifach. De rots steekt hoog boven zee en het romantische vissersplaatsje uit. Calpe ligt aan de Spaanse Costa Blanca; het is een vakantiebestemming met fraaie stranden en een heerlijk klimaat. De rots – Penyal d’Ifac – is de belangrijkste bezienswaardigheid van Calpe.

De 332 meter hoge rots werd vroeger de Noordelijke Rots genoemd; de rots van Gibraltar was de zuidelijke rots voor de Fenecische zeevaarders. De rots en het gebied eromheen is tegenwoordig een nationaal park. Met slechts 45 hectare is het het kleinste natuurgebied in Spanje, zo niet in heel Europa.

Bezienswaardigheden in Calpe

De achter de rots gelegen lagune is populair bij migrerende vogels. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet in het nationale park, onder andere een route naar de top. Informatie over deze wandeling is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum. Hier is ook een permanente tentoonstelling te zien over de lokale flora en fauna.

Calpe een vissersplaats met historie

Calpe bezienswaardighedenCalpe is een havenplaats met geschiedenis. Het is heerlijk slenteren langs de haven en door het oude centrum. Middeleeuwse kerken, ruïnes uit de Romeinse tijd – waaronder een fabriek waar vis werd gezouten – en een archeologisch museum nemen u mee terug in de tijd.

Langs de haven kunt u zien hoe dagelijks de vis aan wal wordt gebracht. Op de wekelijkse en kleurrijke zaterdagmarkt kunt u een goed beeld krijgen van de locale producten in dit deel van Spanje.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Calpe

Natuurlijk zijn er de heerlijke zandstranden die zich in beide richtingen van Calpe uitstrekken – met de rotspunt als indrukwekkende onderbreking. Als u benieuwd bent hoe een grote badplaats eruit ziet, kunt u een bezoek brengen aan Benidorm. Hier vindt u tal van attractieparken, zoals bijvoorbeeld Terra Mítica. Vertier voor jong en oud, waaronder een exotisch dierenpark en het waterpark Aqualandia.

Van een heel ander kaliber is het Castell de Guadelest, een indrukwekkend Moors kasteel gelegen bij het gelijknamige bergdorp. Vanaf hier heeft u een fabuleus uitzicht over de omgeving van Calpe.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail